ADR Grade III Exam Answer Key 2022

ADR Grade III Exam Answer Key 2022: The Assam Direct Recruitment Grade-III Exam held on 28th August 2022. After the Exam, the answer key for the Grade III Exam will be released on its official website. Candidates who appeared for the exam can now check and download their Assam Direct Recruitment Grade III Exam Answer Key PDF by following the simple steps given in this article. For more information candidates can visit their Official Website. Here we try to cover all about the notification Latest Assam Direct Recruitment Grade III Exam Answer Key PDF 2022.  For more Upcoming Latest Assam Govt Jobs and Central Govt Jobs information please keep visiting our website www.theJob365.com regularly.

We have shared all details of the latest Assam Direct Recruitment Grade III Exam Answer Key PDF 2022.

Get Daily Latest Job News Update

Join Our Telegram ChannelClick Here
Join Our WhatsApp GroupClick Here

Related Article

FCI Recruitment 113 Manager Vacancy

India Post Recruitment 2022 for 98083 Posts

BSF Jobs 1312 Head Constable Vacancy

ITBP Constable Recruitment 108 Constable (Pioneer) Vacancy

Assam Direct Recruitment Grade III Exam Answer Key

The Assam Direct Recruitment Grade III Exam Answer Key will be available for candidates who have appeared for the exam. The answer key will be available in PDF format and can be downloaded from the official website.

The answer key contains all the correct answers to the questions asked in the exam. Candidates can use the answer key to check their answers and calculate their score.

The Assam Direct Recruitment Grade III Exam was held on 28th August 2022. The results of the exam will be declared soon. Candidates who have qualified in the exam will be eligible for the post of Grade III.

Candidates who have appeared for the Assam Direct Recruitment Grade III Exam can check their results and download the answer key from the official website.

Assam Direct Recruitment Grade III Exam Answer Key PDF

  1. The Assam Direct Recruitment Grade III Exam Answer Key PDF will be available soon online.
  2. Candidates who have appeared for the exam can now download the answer key from the official website.
  3. The answer key will help candidates to check their answers and calculate their scores.
  4. Candidates who have qualified in the exam will be eligible for the next stage of selection.
  5. The final selection will be based on the candidate’s performance in the interview.

How to Use the Assam Direct Recruitment Grade III Exam Answer Key

The Assam Direct Recruitment Grade III Exam Answer Key can be a useful tool for candidates who are preparing for the exam. The answer key can help candidates identify which questions they got wrong and which ones they got right. This can be helpful in terms of understanding the material better and improving performance on future exams.

To use the answer key, candidates should first download it from the official website. Once they have the answer key, they should go through each question and compare their answers with the correct answers given in the key. Candidates should note down which questions they got wrong and try to understand why they got those questions wrong. They can then use this information to improve their performance on future exams.

Assam Direct Recruitment Grade III Memory Based Unofficial Questions Answer

  1. The capital of Peru?
    Ans: Lima
  2. Who is the Finance Minister as of January 1, 2022?
    Ans: Ajanta Neog
  3. During whose reign did Huyen Chang come to Assam? (হিউৱেন চাং কাৰ ৰাজত্ব কালত অসমলৈ আহিছিল?)
    Ans: Kumara Bhaskar Burma (কুমাৰ ভাস্কৰ বৰ্মাৰ দিনত )
  4. How many members are on the volleyball team?
    Ans: 6 players
  5. How many states border Assam?
    Ans: 07
  6. Where is the H/Q of Stock exchange?
    Ans: Mumbai, India
  7. Which river does not come from the Himalayas?
    Ans: Narmada
  8. Where is the Assam Medical School?
    Ans: Dibrugarh, Assam
  9. What is the national tree of the state of Assam?
    Ans: Dipterocarpus macrocarpus (Hollong)
  10. GST was first introduced in which country?
    Ans: France
  11. How many district are there in Assam as per 31st march, 2022?
    Ans: The State of Assam is divided into 35 Administrative Districts.
  12. Which of the following is not present in Olympic Rings?
    Ans: Orange is color which not seen in the Symbol of the Olympics.
  13. In which temperature the density of water is maximum?
    Ans: At 4oC, the density of water is maximum. Its value is 1000 kgm−3.
  14. Density of water is maximum at?
    Ans: around 4° Celsius
  15. Who is the present finance minister of india?
    Ans: The current Finance Minister of India is Nirmala Sitharaman.
  16. 10 lakh crore first hit by which indian company?
    Ans: Reliance Industries (RIL)
  17. Where is Powa Mecca?
    Ans: Bhelkar, Assam (Hajo)
  18. Who is the present Finance Minister of Assam?
    Ans: Ajanta Neog.
  19. Swaraj party was started by?
    Ans: 1 January 1923
  20. which did not occur in 1919?
    Ans: Partition Bengal
  21. Ramsar beel of Assam is in?
    Ans:?
  22. Northen and Southern plain is divided by __ Hill
    Ans: Vindhya range
  23. Data transfer from one computer to another computer via
    Ans: ?
  24. Maximum Rajya Sabha seats in which State?
    Ans: Uttar Pradesh (UP)
  25. Gol Gumbaz is situated in?
    Ans: Vijayapura
  26. Which is naturally a Radioactive element?
    Ans: Alpha Radiation
  27. Right against discrimination is mentioned in which article?
    Ans: Article 14
  28. Northern and Southern plain is divided by hill?
    Ans: Vindhyas
  29. অলিম্পিক পতাকাত কোনটো ৰং অনুপস্থিত?
    Ans: বেঙুনীয়া
  30. “Swaraj is my birth right and I shall have it”. This quote given by-
    Ans: Bal Gangadhar Tilak.
  31. When was the second Battle of Panipath fought?
    Ans: 1556

33. When was the NOTA option first introduce in legislative Assembly election?
Ans: 2013

  1. Who was the first woman judge to be apponted to the supreme court of India?
    Ans: Fathima Beevi
  2. What was the main provision of the Rowlatt Act?
    Ans: To arrest any person without a warrant.
  3. In which year was the voting age reduced from 21years to 18 years?
    Ans: 1989
  4. In which year was the capital of India shifted from Calcutta to Delhi?
    Ans: 1911
  5. Where are the headquarters of the International Court of Justice?
    Ans: The Hague
  6. Bodoland Territorial Council was formed under which Shedule of the Constitution?
    Ans: 6th Schedule
  7. When was the Viceroy post formed changing Governor General?
    Ans: 1858
  8. Pakyong Airport is located in –
    Ans: Sikkim
  9. What is the common animal in all Harappan sites?
    Ans: Unihorn Bull
  10. Who was the commander during suhungmung and also the husband of Mula Gabhoru?
    Ans: Frasengmung Borgohain
  11. Which state does not share any boundary with Bangladesh?
    Ans: Manipur
  12. Find the odd one: Imphal, Itangar, Gangtok, Dimapur
    Ans:Dimapur
  13. ‘Lai Haraoba’ is a festival of which community?
    Ans: Meitei
  14. Kaziranga National Park does not share land with which district?
    Ans: Morigaon
  15. Which state does not share border with Assam?
    Ans: Sikkim
  16. Which is the highest Indian peak of the Himalayan range?
    Ans: Kanchejunga
  17. Which refinery has the oldest production unit?
    Ans: Digboi Refinery
  18. Which tributary of the Brahmaputra is situated in South Bank?
    Ans: Dikhow
  19. The 2021-22 Budget in Assam was presented by-
    Ans: Ajanta Neog
  20. Which new district was announced in January 2022?
    Ans: Tamulpur
  21. Which festival is celebrated in Kerala?
    Ans: Onam
  22. Which animal is not native to India?
    Ans: Chimpanzee
  23. Dornes are-
    Ans: Unmanned Aerial Vehicles
  24. ‘Malgudi Days’ is written by-
    Ans: R.K. Narayan
  25. The full form NEFA (former name of Arunachal Pradesh is-)
    Ans: North-East Frontier Agency
  26. The code for Telegraph was invented by-
    Ans: Samuel Morse
  27. Which is the National Tree of India?
    Ans: Banyan
  28. ‘Tirthankas’ are associated with which religion?
    Ans: Jainism
  29. Agenes Gonxha Bojaxhiu is the real name of –
    Ans: Mother Teresa
  30. Kangla Fort is located in which city?
    Ans: Imphal
  31. Which instrument is used to measure atmospheric pressure?
    Ans: Barometer
  32. ‘Carats’ is used to measure-
    Ans: Gold
  33. Science that studies forms of life from fossils is calles –
    Ans: Palaentology
  34. Which is not an operating system?
    Ans: MS Office
  35. Where is the headquarters of ‘Air Asia’ situated?
    Ans: Kuala Lumpur
  36. Who is the first actress in an Assamese movie?
    Ans: Aideo Handique
  37. What is the capital city of Argentina?
    Ans: Buenos Aires
  38. Who built th Gurudwara in Dhubri?
    Ans: Guru Tegh Bahadur
  39. Which is a UNECO World Heritage Site?
    Ans: Manas National Park
  40. Saraguri Chapori is the burial plae of-
    Ans: Azan Pir
  41. How many players kneel down in the game of Kho-kho?
    Ans: Eight
  42. Who is a football player?
    Ans: Gilbertson Sangma

অধিক আপডেট অতি সোনকালে আহি আছে

Important Links of Assam Direct Recruitment Grade III Exam

Download Answer KeyClick Here (Not Release)
Official Websitewww.assam.gov.in

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here